forum.ireksoftware.com

Discussion board of IrekSoftware.com products.

NOTE: This forum is READ ONLY

All times are UTC [ DST ]

[ 8 posts ] 
AuthorMessage
Posted: Sat Apr 09, 2005 4:29 pm 
GRatuluje przyjemnego programiku. Zacząłem go dopiero używać i mam parę suegstii do przyszłęj wersji. Po pierwsze kalendarz powinien mieć opcję żeby był widoczny na pulpicie. Żeby były na nim widoczne wydarzenia i nie w postaci jednego koloru tlyko na przykład małę ikonki wydarzeń, a po najechaniu na nie, żęby się pokazało wydarzenie w chmurce.
Po drugie jak jest przypomnienie, to powinna być w okniec przypomnienia żęby móc przełożyć to przypomnienie na jakś okreslony czas, najlepiej żeby można samemu wybrać na ile. CHodzi o to że wyskakuje mi przypomnienie, ale akurat jestem bardzo zajety i nie mogę się tym zajął, to klikam wtedy "przypomnij mi później za..." i mam spokój.
Po trzecie to może nie wiem jeszcze, ale ten program całych plików nie ściąga z serwerów pocztowych? Może warto żeby miał opcje ściągaj pełne wiadomości razem z załącznikami. Lista zadań do zrobienia wydaje mi sie ze powinna też mieć możliwosć wyśletlenia jej na pulpicie.
Po czwarte brakuje mi opcji "zablokuj program". CHodzi o to że jak się wchodzi do gry czy innego programu, żęby tray helper nie zajmował pamięci i żęby nie wykonywał czynności żadnych.
I po piąte najważniejsze: nie wiem jeszce jak działa filtr antyspamowy, ale jest to bardzo ważna rzecz i myslę że warto zastosować jakiś inteligenty filtr, nie znam sięza bardzo ale do glowy mi przychodzi na przykłąd typ bayesa. Tak jak w The Bat jest BayesIt Filter.

Jeśli będę miał zapewnienie, że te zmiany będą miały miejsce to jestem pewien, że zostaję stałm klientem :D Program bardzo przyjemny i gratuluję pomysłu i wykonania. BYle tak dalej.

Post subject:
Posted: Sat Apr 09, 2005 4:44 pm 
Site Admin

Witam :)
Na poczatku dziekuje za cenne uwagi :)

Co do przypominacza to juz za kilka tygodni bedzie on calkiem nowy.
Aplikacja prototyp jest juz dostepna do testow:
http://80.55.109.6/forum/viewtopic.php?t=167 - bede zobowiazany za uwagi to tego prototypu.

Co do wiadomosci e-mail - to TH sciaga cale wiadomosci (z zalacznikami) chyba ze wylaczy sie to opcja w ustawieniach konta (przycisk wiecej ustawien).

Aby przyblokowac TH by nie wykonywal on prawie zadnych czynnosci w tle wystarczy prawym przyciskiem myszy kliknac na ikonce TH w trayu i wybrać: "Wstrzymaj wszystke czynnosci"

Filtr anty-spamowy w najblizszym czasie takze bedzie calkowicie przerobiony (kwestja kilku miesiecy tym razem). Bardzo mozliwe ze bedzie takze opary o Bayesa :)

Dziekuje jeszcze raz za sugestie i korzystanie z TH :)
Irek

Post subject:
Posted: Sat Apr 09, 2005 5:08 pm 
Kurcze nie wiem jak mogłem nie zauważyć tych rzeczy :lol: Rzeczywiscie te 2 rzeczy są. No to pozostaje coraz mniej usprawnień 8) A za uwagi nie ma co dziekować. W końcu to my klienci powinniśmy dawaćsugestie. Używałem bardzo dużo programików tego typu. I narazie jest to najlepszy program. Ale pare drobiazgów brakuje do usprawnienia z innych. To chociażby własnie to co podałem.
Pozdrawiam serdecznie.

Post subject:
Posted: Sat Apr 09, 2005 5:21 pm 
Sprawdziłem ten prototyp kalendarza. Nie zrozumieliśmy się :) Tak do porządkowania to jest ok. Ale mi chodzi o coś takiego http://blackecki.spymac.net/kal.zip Przesyłam skrina z innego programu, który nie jest takim kombajnem co prawda ale o takie coś mi chodzi. Myśle że to by się wszystkim bardzo przydało. Taka opcja żeby taki kalendarz mógł byc widoczny na pulpicie cały czas.
Pozdrawiam

Post subject:
Posted: Sat Apr 09, 2005 5:32 pm 
Site Admin

Rozumiem - doadalem wykonanie takiego typu kalendarza do mojej listy "Do zrobienia" - wyglada on zaeczywiscie fajnie i warto cos takiego zaimplementowac :)
Dziekuje i pozdrawiam!
Irek

Post subject:
Posted: Sat Apr 09, 2005 5:56 pm 
Wybacz żę jeszcze potruję, ale mam problem z opcją śledzenia wiadomości. Wysłałem i zaznaczyłem opcję śledzenia (stopka) po czym mail został napewno odebrany, mija już godzina a w liście śledzonych nadal są nieprzeczytane :roll: Jestem zalogowany oczywiście. Może czegoś nie wiem? :shock:

Post subject:
Posted: Sun Apr 10, 2005 9:08 am 
Site Admin

Witam ponownie :)
Odpowiedz na to pytanie:
http://www.ireksoftware.com/th/online_mailwa ... pl.html#Q1

Pozdrawiam!
Irek

Post subject:
Posted: Sun Apr 10, 2005 4:29 pm 
Ok to jż wsio rozumiem. Dzięki :lol:

[ 8 posts ]