forum.ireksoftware.com

Discussion board of IrekSoftware.com products.

NOTE: This forum is READ ONLY

All times are UTC [ DST ]

[ 5 posts ] 
AuthorMessage
 Post subject: problem :(
Posted: Thu Aug 19, 2004 9:21 pm 
Hej!
Mam problem z tray helperem 4,3. W ustawieniach mam wszystko OK a program nie chce sciagnac mi poczty. Wyskakuje blad "Wystapil blad w kodzie: 0. Przypuszczalnie nie wlasciwy login, haslo badz port w uzyciu" Login na pewno OK, haslo tez. Nie wiem co z tym ostatnim. Zaznacze ze mam wina xp. W trayu emule,2xGG, panda antivirus i zone alarm. Pliz help

Post subject:
Posted: Thu Aug 19, 2004 9:36 pm 
Site Admin

Hmmm... moze w zone-alarm nie masz wlaczonego by pozwalal Tray Helperowi sie laczyc z internetem?
Pozdrawiam!
Irek

Posted: Sat Aug 21, 2004 12:27 pm 
JA z kolei mam problem z wysyłaniem poczty za pomoca TH. Dane konta sa w pisane prawidłowo.
Miałem Outpost Firewall 2.1 ale odinstalowałem, myslałem że może tu tkwi przyczyna - program wprawdzie był wykrywany przez firewalla ale nie był dodawany do listy programów (blokowanych czy zaufanych bądź ograniczonych) - które pliki łączą sie z internetem, przy wysyłaniu poczty?
PO odinstalowaniu Outpost Firewall'a sytuacja ta sama - dalej nie wysyła poczty - powinien pocztę przejąć Norton Antywirus 2003 i wysyłać ale nie przejmuje jak wyłącze skanowanie poczty wychodzącej (lub łacznie ze skanowaniem przychodzącej) równiez nie wysyła.
Moze problem tkwi w Nortonie - jak używałem Notrona w wersji 2002 też miałem ten problem. Używam windowsa XP z SP1a i pomniejszymi uaktualnieniemi. Czy ktos może mi pomóć?

Post subject:
Posted: Sat Aug 21, 2004 2:11 pm 
Site Admin

Prosze o podeslanie na adres author@trayhelper.com opisu konfiguracji knota pocztowego. Pozdrawiam!
Irek

Post subject:
Posted: Sat Aug 21, 2004 5:11 pm 
kombinowałem jak koń pod góre z rozwiązaniem problemu wysyłania poczty z TH 4.3. - dobrych kilka godzin. Okazuje sie ze to nie ma nic wspólnego z Firewallem ani z Nortonem Antywirusem. Powód jest prozaiczny. Okazuje się że ja nie korzystam z Outlooka tylko z The Bat! a TH korzysta z książki Qutlooka i jak jej nie ma to nie moża wysłac wiadomości - u mnie nie było, bo od początku pracy systemu - nawet 1 raz nie odpaliłem Outlook Express'a. Dlatego jak sie kliknie przy tworzeniu wiadomości w TH książeczki książeczki adresowej (DO, lub DW) to sie nie otwiera. I wysłąć tez nic nie można nawet jak sie adres wpisze z ręki.

Aby rozwiązac problem wystarczy w profilu w którym chcemy uzywać TH odpalić Outlook Express'a - nic nie trzeba w nim ustawiać - można smiało zamknąć kreatora kont a potem outloojka zaraz po odpaleniu i TH zacznie wysyłac e-maile.
Coś z tym możnabyłoby zrobić, bo jest myśle kilkanaście procent osób kóre nie korzysta z Outlook Express.

[ 5 posts ] 

All times are UTC [ DST ]

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum